en

ANNAEVA

Általános szerződési feltételek

1.Bevezető rendelkezések

1.1A jelen általános szerződési feltételek tartalmazzák az Annaeva Kft. (1021 Budapest, Szerb Antal utca 7/B) („Annaeva”) által üzemeltetett www.annaeva.hu honlap használatának szabályait és a honlapon található termékek és szolgáltatások értékesítésének feltételeit. 

1.2A honlapon történő megrendelés leadásával kijelented, hogy az általános szerződési feltételeket – kivételek és fenntartások nélkül – elfogadod.

1.3Fenntartjuk magunknak a jogot, hogy az általános szerződési feltételeket bármikor megváltoztassuk. Az általános szerződési feltételek megváltozása esetén a megrendelésedre az általános szerződési feltételeknek a megrendelésed időpontjában a honlapon található változata irányadó. Kérjük, hogy a megrendelésed előtt minden esetben olvasd el az általános szerződési feltételek honlapon található hatályos változatát.

1.4Az általános szerződési feltételekben a „mi”, „miénk”, „minket”, „bennünket”, „nekünk” és hasonló értelmű szavak az Annaeva-t, a „Te”, „Téged”, „Neked” és hasonló értelmű szavak pedig Téged, a termékünkre megrendelést adó vagy adni szándékozó személyt jelentik.

2.Termékek

2.1Az Annaeva honlapon kizárólag az „Annaeva” védjeggyel ellátott termékeket értékesítünk.

2.2A termékek legfontosabb jellemzőit (pl. szín, összetétel, méret) az adott termékre vonatkozó oldalon lehet megtekinteni.

2.3A honlapon található fényképekkel igyekeztünk az egyes termékeket a lehető legvalósághűbb módon bemutatni; ennek ellenére elképzelhető, hogy a böngésző vagy a monitor használata miatt a különböző anyagok nem pontosan olyannak tűnnek a honlapon, mint ahogy azokat a valóságban látni fogod.

3.Árak

3.1A termékeink árát forintban (HUF) határoztuk meg. Kizárólag a tájékoztatásod érdekében, az árainkat euróban (EUR) vagy más pénznemben is megtekintheted, de ettől függetlenül a vételárat mindig forintban számoljuk és számlázzuk ki Neked. Ha nem egy forintban vezetett számláról teljesíted a fizetést, akkor a számládon terhelésként megjelenő összeg – amit a számlavezető bankod által alkalmazott átváltási árfolyam fog meghatározni – eltérhet a honlapon szereplő ártól.

3.2A honlapon található árak tartalmazzák a Magyarországon érvényes általános forgalmi adót, amit a termék nettó vételárával együtt minden esetben meg kell fizetned nekünk, kivéve, ha az Európai Unión kívüli országba kéred a szállítást. Ez utóbbi esetben a termék nettó árát kell megfizetned nekünk.

3.3A honlapon található árak nem tartalmazzák a házhozszállítás költségét, amit az általad megadott szállítási cím alapján számítunk ki és adunk hozzá a fizetendő összeghez. A szállítás várható költségéről a honlap „Szállítási díjak és feltételek” elnevezésű oldalán tudsz tájékozódni.

3.4A honlapon található árak nem tartalmazzák a különböző import vámokat és adókat sem (ha felmerülnek ilyenek). Javasoljuk, hogy mielőtt egy megrendelést tennél a honlapon, tájékozódj a lakóhelyed szerint illetékes hatóságoknál a megrendelésedre vonatkozó vám- és adószabályokról.

4.A vásárlás folyamata az Annaeva honlapon

4.1Vásárolni csak azok a regisztrált felhasználóink tudnak tőlünk, akik betöltötték a 18. életévüket.

4.2Regisztrálni (fiókot létrehozni) a „Fiókom” menün belül, a „Fiók létrehozása” gombbal tudsz, vagy regisztrálhatsz közvetlenül a vásárlás előtt is, a Kosárból indított megrendelési folyamat első lépéseként. A regisztráció érdekében egyszerűen meg kell adnod a neved és az email címed (ha a Kosárból regisztrálsz, a szállítási címet is), és egy jelszót kell választanod. A regisztráció érdekében feltétlenül szükséges adatokat egy kis csillaggal megjelöltük Neked.

4.3A kiválasztott termék megvásárlása a termék Kosárba helyezésével, a fiókodba történő belépéssel, vagy ha még nincs fiókod, egy fiók létrehozásával, és a megrendelés teljesítéséhez szükséges adatok (szállítási cím, számlázási cím, szállítási mód, fizetési mód) megadásával és az Annaeva részére – elektronikus úton – történő elküldésével történik. A megrendelést a „Megrendelés megerősítése” gomb megnyomásával küldöd el.

4.4A megrendelés elküldésével kötelezettséget vállalsz, hogy a megrendelésen szereplő vételárat és a szállítási költségeket (valamint szükség szerint az ezeket terhelő általános forgalmi adót) megfizeted nekünk.

4.5A megrendelésed elküldésével hozzájárulsz, hogy az Annaeva-val kötött szerződésedre a jelen általános szerződési feltételek irányadók. Ha nem értesz egyet az általános szerződési feltételek bármely rendelkezésével, kérjük, ne tégy megrendelést.

4.6A megrendelést magyarul vagy angolul kell elküldened.

4.7A megrendelés kézhezvételét követően egy email-t küldünk Neked, amiben visszaigazoljuk a megrendelést. A jelen általános szerződési feltételek elfogadásával és a megrendelésed Annaeva részére történő elküldésével, valamint a megrendelésed Annaeva általi visszaigazolásával egy adásvételi szerződés jön létre közöttünk.

4.8Ha bármilyen okból kifolyólag nem lennénk képesek teljesíteni a megrendelést, erről a lehető leghamarabb értesítünk Téged. Ebben az esetben, a megrendelést töröljük és a közöttünk létrejött szerződést megszűntnek kell tekinteni. Ha a termék vételárát és a szállítási költséget már megfizetted, azt visszatérítjük Neked az általad is igénybe vett fizetési móddal megegyező módon. Ha bármilyen okból kifolyólag más megoldásra lenne szükség, felvesszük Veled a kapcsolatot a visszatérítés érdekében.

5.Fizetés

5.1A termékek vételárát és a szállítási költségeket az alábbi fizetési módok valamelyikével tudod teljesíteni:

(i)banki átutalással az alábbi bankszámlára:

Számlatulajdonos: Annaeva Kft.

IBAN: (HU32) 1170 2081 2000 2767 0000 0000 

SWIFT (BIC): OTPVHUHB

Bank neve és címe: OTP Bank, 1051 Budapest, Nádor utca 21.;

(ii)American Express (dombornyomott), Maestro, Mastercard (dombornyomott) vagy Visa (dombornyomott) védjeggyel ellátott bankkártyával; 

(iii)Paypal-lal; vagy

(iv)Barion e-pénzzel.

5.2Az Annaeva részére a Barion Payment Zrt. (1117 Budapest, Infopark sétány 1. I. épület 5. emelet 5.), mint elektronikuspénz-kibocsátó intézmény biztosítja a kártyaelfogadás lehetőségét, biztonságos, SSL protokollt használó kártyaelfogadó rendszere által. Bankkártyás fizetéskor átirányítunk Téged a Barion fizetőoldalára, így a fizetés közvetlenül a Barion által üzemeltetett, az ilyen tranzakciók szabályai és biztonsági előírásai szerint működő oldalon történik, és nem az Annaeva oldalán. Az Annaeva a kártyád, illetve a mögötte álló számla adatainak, számának, lejárati dátumának semmilyen formában nincs birtokában, abba betekintést nem nyerhet.

A fizetés folyamata a következőképpen történik:  amennyiben  a barionos fizetési módot választottad, átirányításra kerülsz a Barion Smart Gateway oldalára. Itt egy köztes fizetési felület fogad, ahol kétféleképpen fizethetsz:

(i)Ha már Barion felhasználó vagy, bejelentkezhetsz a Barion rendszerébe (e-mail és jelszó párossal), hogy végrehajtsd a tranzakciót e-pénz egyenlegednek vagy egyik tárolt bankkártyádnak terhére.

(ii)Ha nem vagy Barion felhasználó, akkor kártyaadataidnak megadásával fizethetsz. Ezt követően a rendszer felajánlja neked a Barion regisztrációt és ezzel a kártya adataidnak biztonságos tárolását, így legközelebb semmilyen más barion elfogadónál nem kell többé kártyaadatokat megadnod.

A fizetés után a Barion visszairányít az Annaeva weboldalára, ahol a fizetés sikerességétől függően további információkat kaphatsz.

6.Szállítás

6.1A megrendelt termékeket igyekszünk a lehető leghamarabb kiszállítani, abban a sorrendben, ahogy megrendelted őket. Magyarországi szállítási cím esetén a szállítást megpróbáljuk a megrendelés visszaigazolásától számított 3-5 munkanapon belül teljesíteni. Más országokba történő szállítás esetén a szállítás általában 10-12 munkanapot vesz igénybe. Munkanapokon a hétfőtől péntekig tartó napokat kell érteni, kivéve a munkaszüneti napokat. Annak ellenére, hogy a szállítást igyekszünk a fenti határidőkön belül teljesíteni, a szállítás előre nem látható okok miatt hosszabb időt is igénybe vehet. Abban a valószínűtlen esetben, ha a szállítási idő meghaladná a 30 napot, törölheted a megrendelésedet.

6.2A megrendelésed elküldése előtt, a Kosárból történő kilépési folyamat során tájékoztatunk Téged a szállítással kapcsolatos információkról, a megrendelésed elküldését követően pedig küldünk Neked egy email-t a szállítás várható időpontjáról.

6.3A szállítás költsége minden termék esetében azonos, vagyis független a termék méretétől és súlyától.

6.4A megrendelésed teljesítése során azt feltételezzük, hogy minden terméket abban az országban fognak használni, ahonnan rendelted őket. Ha a termékeket egy másik országba viszi valaki, kizárólag Te vagy a felelős a megrendelés országa export szabályainak, és a célország import szabályainak a betartásáért.

6.5Magyarországi szállítási cím esetében a fuvarozást az MPL (Magyar Posta Zrt., 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6.), Magyarországon kívüli cím esetében a Fedex (Federal Express Corporation Magyarországi Fióktelepe, 2220 Vecsés, Lőrinci út 59.) végzi.

6.6A jelen általános szerződési feltételek elfogadásával és a megrendelésed Annaeva részére történő elküldésével, valamint a megrendelésed Annaeva általi visszaigazolásával létrejövő szerződéssel az Annaeva Rád engedményezi az Annaeva és a fuvarozó között létrejött fuvarozási szerződésből származó, a fuvarozóval szembeni jogokat és követeléseket. Az engedményezés akkor lép hatályba, ha arról az Annaeva írásban értesíti a fuvarozót. A fuvarozóval szembeni igényérvényesítés érdekében a termék fuvarozótól történő átvételekor ellenőrizned kell a termék állapotát, és ha hiányt vagy sérülést tapasztalsz, akkor azonnal írásban reklamációt kell tenned még ott a helyszínen, és késedelem nélkül értesítened kell bennünket is email-en keresztül. Ha erre nincs lehetőség (például azért, mert a termék sérülése nem volt az átvételkor felismerhető), akkor a sérülés felismerését követő 24 órán belül értesítened kell bennünket egy email-ben. Ezt követően tudjuk értesíteni a fuvarozót az engedményezésről. A jelen általános szerződési feltételek elfogadásával kijelented, hogy az általad vásárolt termék részleges vagy teljes elvesztése, vagy a termék megsérülése vagy megsemmisülése esetén nem támasztasz semmilyen igényt az Annaeva-val szemben (kivéve, hogy követelheted, hogy az Annaeva értesítse a fuvarozót az engedményezésről), a követelésedet – a fuvarozás címzettjeként vagy engedményesként – közvetlenül a fuvarozóval szemben kell érvényesítened.

7.Elállás és visszaküldés

7.1Jogodban áll a szerződéstől indokolási kötelezettség nélkül elállni a termék átvételét követő 14 (tizennégy) napon belül. Az elállási jogot úgy tudod gyakorolni, hogy küldesz nekünk egy email-t az info@annaeva.hu email címre, amiben egyértelműen kijelented, hogy a szerződéstől elállsz.

7.2Az elállási jogot csak akkor gyakorolhatod, ha fogyasztó vagy (vagyis ha a szakmád, önálló foglalkozásod vagy üzleti tevékenységed körén kívül jársz el a velünk kötött szerződésben). Ha egy vállalkozás vagy más szervezet nevében kötöttél velünk szerződést, az elállási jog nem gyakorolható.

7.3Az elállási jog nem gyakorolható olyan termék esetében, amelyet a Te utasításod alapján, vagy kifejezetten a Te kérésedre állítottunk elő, vagy olyan termék esetében, amelyet a Te személyedre szabtunk.

7.4Ha elállsz a szerződéstől, köteles vagy a megvásárolt terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 (tizennégy) napon belül visszaküldeni nekünk az Annaeva Kft., 1021 Budapest, Szerb Antal utca 7/B címre. A termékünket bármilyen fuvarozóval visszaküldheted, de a fuvarozás költségét Neked kell viselned. Ezen kívül a visszaküldéssel kapcsolatban semmilyen költség nem terhel, viszont köteles vagy megtéríteni nekünk a terméket ért minden kárt, ideértve a visszafuvarozás során történt sérülésekkel okozott károkat is.

7.5A szerződéstől való elállás csak abban az esetben tekinthető jogszerűnek, ha teljesülnek az alábbi feltételek:

(i)küldtél nekünk egy email-t az info@annaeva.hu email címre a termék átvételét követő 14 (tizennégy) napon belül, amiben egyértelműen kijelentetted, hogy a szerződéstől elállsz;

(ii)a terméket nem használtad, nem viselted, nem parfümözted be, nem mostad ki, nem koszoltad össze és más módon sem tettél benne semmilyen kárt (a ruhát csak annak érdekében próbálhatod fel, hogy megállapítsd, hogy jó-e a mérete);

(iii)az árcédulát nem távolítottad el;

(iv)a terméket az elállásról szóló, nekünk küldött értesítésedet követőn 14 (tizennégy) napon belül elküldted nekünk.

7.6Ha a 7.5 pontban írt feltételek teljesülnek, visszatérítjük Neked a termék árát. A házhozszállítás költségét is visszatérítjük, azonban ha kifejezetten a legkevésbé költséges, szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választottál, akkor az ebből eredő többletköltségeket nem vagyunk kötelesek visszatéríteni. A visszajáró összeget az általad is igénybe vett fizetési móddal megegyező módon térítjük vissza. Ha bármilyen okból kifolyólag más megoldásra lenne szükség, felvesszük Veled a kapcsolatot a visszatérítés érdekében.

7.7Ha a 7.5 pontban írt feltételek nem teljesülnek, nem vagy jogosult a visszatérítésre. Ebben az esetben kérheted, hogy a terméket ismét küldjük el Neked a Te költségeden, abban az állapotban, ahogy visszaküldted nekünk. Ellenkező esetben a terméket megtarthatjuk anélkül, hogy bármilyen visszatérítési kötelezettség terhelne bennünket Veled szemben.

7.8A megvásárolt termék visszaküldése más termékkel való csere érdekében nem lehetséges.

8.Kellékszavatosság, termékszavatosság

8.1Ha a megvásárolt termék hibás, a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 6:159-167. §-aiban meghatározott kellékszavatossági jogokat gyakorolhatod. A kellékszavatossági jogok szempontjából a termék akkor hibás, ha nem felel meg a szerződésben vagy a jogszabályban megállapított minőségi követelményeknek. A kellékszavatossági jogokra vonatkozó rendelkezések szerint kérheted, hogy a terméket javítsuk ki vagy cseréljük ki, kivéve, ha ez lehetetlen, vagy ha aránytalan többletköltséget eredményezne nekünk. Ilyenkor, vagy ha nem szeretnéd, hogy kijavítsuk vagy kicseréljük a hibás terméket, árleszállítást kérhetsz, vagy elállhatsz a szerződéstől (kivéve, hogy jelentételen hiba miatt nem állhatsz el). Ha észreveszed, hogy a termék hibás, késedelem nélkül, de legkésőbb a hiba felismerésétől számított két hónapon belül értesítened kell bennünket a kellékszavatossági jogaid gyakorlásáról. Ha fogyasztó vagy (vagyis ha a szakmád, önálló foglalkozásod vagy üzleti tevékenységed körén kívül jársz el a velünk kötött szerződésben), és a termék átvételét követő hat hónapon belül értesítesz bennünket a hibáról, akkor vélelmezni kell, hogy a hiba már a teljesítés időpontjában megvolt, kivéve, ha ez a vélelem a termék természetével vagy a hiba jellegével összeegyeztethetetlen lenne. Más esetekben bizonyítanod kell, hogy a hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt. A kellékszavatossági jogok a termék átvételétől számított két évig gyakorolhatók.

8.2Ha a megvásárolt termék hibás, Te pedig fogyasztónak minősülsz (vagyis ha a szakmád, önálló foglalkozásod vagy üzleti tevékenységed körén kívül jársz el a velünk kötött szerződésben), akkor a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 6:168-170. §-aiban meghatározott termékszavatossági jogokat is gyakorolhatod. A termékszavatossági jogok szempontjából a termék akkor hibás, ha nem felel meg a vásárlás időpontjában hatályos minőségi követelményeknek, vagy nem rendelkezik az Annaeva által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal. A termékszavatossági jogokra vonatkozó rendelkezések szerint kérheted, hogy a terméket javítsuk ki vagy cseréljük ki. Ha élni kívánsz a termékszavatossági jogokkal, bizonytanod kell, hogy a hiba már a teljesítés időpontjában megvolt. Ha észreveszed, hogy a termék hibás, késedelem nélkül, de legkésőbb a hiba felismerésétől számított két hónapon belül értesítened kell bennünket a termékszavatossági jogaid gyakorlásáról. A termékszavatossági jogok a termék átvételétől számított két évig gyakorolhatók.

8.3Hibás teljesítés esetén vagy a kellékszavatossági jogokat, vagy a termékszavatossági jogokat gyakorolhatod, de nem mindkettőt.

8.4A jelen általános szerződési feltételek elfogadásával kijelented, hogy az általad vásárolt termék hibája esetén az Annaeva bármilyen jogcímen fennálló felelősségének felső határa az általad az Annaeva részére az elveszett vagy megsérült termékért fizetett összeg.

9.Adatvédelem

9.1A személyes adatok kezelésével kapcsolatos részletes szabályokat az „Adatvédelem” menüpont alatt található „Adatvédelmi szabályzat” tartalmazza.

9.2Ha az Adatvédelmi szabályzattal kapcsolatban bármilyen kérdésed merül fel, kérlek, írj nekünk az Annaeva Kft., 1021 Budapest, Szerb Antal utca 7/B címre.

10.Irányadó jog

10.1A jelen általános szerződési feltételekre a magyar jog irányadó, így elsősorban a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény és – fogyasztók esetében – a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet.

10.2A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet kizárásra kerül, ha nem vagy fogyasztó.

10.3Az Egyesült Nemzeteknek az áruk nemzetközi adásvételi szerződéseiről szóló, Bécsben, az 1980. évi április hó 11. napján kelt Egyezménye kizárásra kerül.